HTML

tündibündi alkot...

Friss topikok

Linkblog

2010.07.01. 18:12 tuendike

Tökfőzelék a la Príma Konyha

 

Minden hónapban megveszem a Príma Konyhát, a legjobb magyar gasztro újságnak tartom, ami csak az újságosoknál kapható. A júliusi szám sztárja a tökfőzelék, úgyhogy amikor Apa szeme felcsillant és esdeklő pillantással kérdőn elémrakta: hát persze hogy igen. Ímé:

Tökfőzelék a la Príma Konyha

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 kiskanál jóféle pirospaprika
  • 1 kg friss gyalult tök
  • kapor (ízlés szerint)
  • 1 dl tejföl
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • fél evőkanál 10% ecet (vigyázz, tényleg ne legyen több!)

A hagymát finomra aprítom és az olajon megpirítom, majd rádobom a piros paprikát és azonnal nyakon öntöm 2 dl vízzel. Szépen 10 percig párolom (fedő alatt, mert odaég), majd hozzáadom a tököt és a kaprot, majd annyi vizet öntök rá, hogy 2/3-it érjen (kb 3-4 dl). 25 percig rotyogtatjuk, néha megkerverjük. A tejfölt a liszttel egy kistálban habverővel összekeverjük és hozzáadjuk a tejet. Majd a forró léből egy merőkanállal hozzáadunk, összekeverjük és ezt adjuk a tökhöz. 3-4 percig kevergetve forraljuk és végén - ízlés szerint és óvatosan - ecettel ízesítjük.

Férjemuram pörköltöt rendelt hozzá és párás szemmel bekanalazta.

Azt hiszem, ez a hosszú házasság egyik titka...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tundibundi.blog.hu/api/trackback/id/tr242123633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása