HTML

tündibündi alkot...

Friss topikok

Linkblog

2010.07.09. 11:14 tuendike

Amerikai palacsinta alias "Pancake"

Nos, nem véletlenül az USA a lehetőségek országa...

Hiszen az a lehetőség, hogy 2 perc alatt finom, friss, pihepuha palacsintát tegyél a reggelizőasztalra, az maga az álom. Ezt az álmot már többször megvalósítottam - hála a Better Homes and Gardens "New Cook Book"-jának - amely 1930 óta az Egyesült Államok 1. számú szakácskönyve (megjegyzem nem véletlenül...) és ami könyvespolcom megbecsült és gyakran forgatott darabja.

Tehát tényleg 2 perc, úgyhogy első lépésként teríts szépen meg, javaslom a finom házi epelekvár, a nutella, a vaj és a Nesquick kakaó (+jó tejszín) (vagy hasonszőrű társaik) odakészítését és beindul a pörgés.

A lényeg, hogy amit most hozzávalóként megadok, azt abban a sorrendben ahogy leírom, keverd egy tálban össze (legjobb a kézi habverő), miközben a palacsintasütődet (vagy Teflonos serpenyődet) elkezded melegíteni. Apró megjegyzés: a csésze kb. 2,5 dl űrtalmat jelent... A forró serpenyőbe öntsél a masszából olyan kb. 6-8 cm átmérőjű pacnikat, amik szépen felfúvódnak és kb. fél perc múlva már fordíthatod is meg őket. Hmmm... Jó étvágyat!

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tundibundi.blog.hu/api/trackback/id/tr692140532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása